torta di testo trasimeno umbrië

De ultieme ‘fastfood’ ervaring aan het Lago Trasimeno bij Da Maria

torta di testo trasimeno umbrië
bron: Tripadvisor

Aan het Lago Trasimeno ligt Hotel Faliero, in de volksmond beter bekend als ‘da Maria’. Terwijl je de auto parkeert zie je de gasten al op het terras zitten. Het ziet er niet speciaal uit: een hoop plastic terrasmeubilair onder de schaduw van enkele bomen en wat Peroni parasols. Laat je echter niet afschrikken! De ervaring die je te wachten staat is zeker de moeite waard.

Binnen wacht je waarschijnlijk een rij mensen, waardoor je mogelijk ook in de verleiding komt om weer de auto in te stappen en door te rijden naar een andere tent. Ook hier het credo: blijf volharden! Ook als je plastic bordjes ontwaart. Nog even en je wordt beloond met een heerlijk Umbrische maaltijd voor een nog prettigere prijs.

Eenmaal in de rij moet je nadenken over wat je wilt. Het staat allemaal niet heel duidelijk aangegeven, dus het kan slim zijn om je buurman of -vrouw in de rij even aan te schieten. De specialiteit van het huis is de torta al testo: Umbrisch ‘flatbread’ met beleg zoals gegrilde worst en spinazie. Heerlijke stukken vlees van de grill, of een smakelijke fritto misto van verschillende soorten vis en schaaldieren staan ook op het menu.

Eenmaal aangekomen bij de balie bestel je. Het drinken bestellen kan bij de kassa, waar je logischerwijs ook meteen afrekent. Loop met je dienblad vol lekker naar buiten, pik een mooi plekje in met uitzicht op het Lago Trasimeno en… geniet.

Uit de hele streek komen mensen af op la torta di Maria! Niet voor niks staat er boven het open vuur:

“La torta d’la Maria, è la più bona che sia!” 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *