Piadina met spinazie, worst, mozzarella, champignons

Piadina met spinazie, mozzarella, funghi en truffel [recept]

Je zal hem vast weleens zijn tegengekomen: de piadina. Een Italiaanse versie van de burrito zou je kunnen zeggen. Ik belegde er een geïnspireerd op de torta al testo di Maria (schreven we laatst nog over): met worst, spinazie en champignons. Zelf maken is zo gedaan!

Piadina met spinazie, worst, mozzarella, champignons

Ingrediënten:

  • 2 Piadine (onder meer verkrijgbaar bij AH XL)
  • 1 bakje champignons
  • Verse bladspinazie
  • Zwarte (zomer)truffel
  • 2 braadworsten
  • Mozzarella di bufala
  • Vers gemalen peper
  • Snuf zout
  • Boter

Bereiding

Het is van belang dat je een goede kwaliteit mozzarella gebruikt, die uit 100% buffelmelk bestaat. Bij gebrek aan de heerlijk gekruide Italiaanse salsicce, pak ik meestal verse braadworst van varkensvlees.

  1. Verhit boter in een kleine koekenpan en bak de worsten rondom bruin, daarna op laag vuur verder laten garen.
  2. Snij tegelijkertijd de champignons in kwarten en geef ze dezelfde behandeling als de worsten. Na aanbakken een snuf zout en versgemalen peper eroverheen.
  3. In een wok of koekenpan: verhit boter en roerbak de spinazie per handvol (een goede handvol = 1 portie). Voeg een flinke dosis paneermeel toe, om gesop te voorkomen.
  4. Scheur de mozzarella in stukken en laat het vocht even goed uitlekken.
  5. Na het garen van de worst, eruit halen en in stukken snijden. Dan nog even nabakken in de pan.
  6. Leg de 2 piadine op een bord en verwarm volgens instructies.
  7. Maak de borden op met de piadina, spinazie, mozzarella, champignons en worst.
  8. Garneer met geschaafde zomertruffel.
  9. Buon appetito!

Volg Italianissimi op Instagram!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *