Spaghetti aglio olio peperoncino

Recept voor een spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio peperoncinoDat ingrediënten van superieure kwaliteit essentieel zijn in de Italiaanse keuken, bewijst ook dit recept eens te meer. Slechts met een handjevol smaakmakers een heerlijke spaghetti op tafel zetten, dat kan namelijk alleen maar met topingrediënten. Pak dus gewoon dat net wat duurdere flesje olijfolie uit het schap en gebruik verse kruiden! Weer twee stappen dichter bij perfectie. 

Ingredienten voor 4 personen:

1 rode peper zonder zaadjes, drie tenen knoflook (hou je van pittig, gebruik dan gerust 2 rode pepers. Zonder de zaadjes zijn ze prima te handelen)

extra vergine olijfolie (10gr van goede kwaliteit)

peterselie (5gr)

peper en zout naar smaak (quanto basta)

400 gr volkoren spaghetti (volkoren, want dan kun je het prima als hoofdgerecht serveren)

Bereiding:
Breng 4 liter water aan de kook met 40 gram zout (10 gram per liter is de stelregel). Spaghetti al dente koken. Ondertussen olie met de knoflook geplet en fijngehakte rode peper zonder zaadjes in een koekenpan. Fruiten, knoflook eruit zo gauw deze bruint (anders krijg je een bittere smaak). Afblussen met een scheut kookwater van de pasta. Geen zorgen over de hoeveelheid, het water wordt straks geabsorbeerd door de pasta.

Spaghetti afgieten. Vervolgens in de koekenpan en goed husselen. Peterselie erdoor, nog even doorroeren. Spaghetti serveer je op een mooie manier door het in een soeplepel ‘op te rollen’ met een tang of pincet.

Extra tip: olijfolie verliest altijd wat smaak als het verhit. Daarom kun je de pasta nog een flinke scheut na geven, om zo toch nog het heerlijke aroma van dit vloeibare goud te verkrijgen.

Volg Tim van Italianissimi ook op Instagram.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *