Ezelvlees in Catània

Bron: Freeparking/Flickr.com
Bron: Freeparking/Flickr.com

Catània. Verwacht geen hagelwit strand wanneer je de stad uitloopt: een spoorlijn en vulkanische rotsen zullen je deel zijn. Een paar dagen vertoeven in het prachtige centro storico is overigens bepaald geen straf. Heerlijk eten kan er ook. Bijvoorbeeld bij Mc Turiddu of Trattoria Paranza. 

Mc Turiddu

Met een knipoog naar de welbekende fastfoodketen heeft Me Cumpari (Mc) Turiddu haar naam ietwat ingekort. Hier echter geen hamburgers met vlees dat naar leegte smaakt, maar prachtige gerechten uit de streek zoals ezelvlees (de entrecote was zeer aan te raden) en heerlijke pasta’s. Voor een schappelijke prijs van rond de 35 euro heb je een primo, secondo en dessert een karaf wijn kun je hier je buikje rond eten en tegelijkertijd de echte esperienza slowfood meemaken. Staat ook in de Michelingids.

Trattoria Paranza

Een van die zaken waar je om 23 uur in de avond gewoon binnen kunt lopen en op je gemak heerlijk kunt eten. Naar de kaart heb ik niet gekeken, ik wilde iets lichts – ‘qualcosa leggero’. Dat kon. Dus eerst de witte wijn op tafel en beginnen maar. Wie overigens iets lichts besteld in Italië moet er niet van uit gaan dat er op de kwantiteit wordt bezuinigd. Eerst een rauw vispalet met wat kruiden, olie en gemalen peperoncino. Met een minimaal aantal verse producten zoiets delicaats neerzetten dat lukt alleen in Italië. Overigens staat Paranza bekend als een van de betere visrestaurants in Catània. Vandaar dat het gerecht daarna waarschijnlijk ook fritto mist was: een keur aan kleine visjes, schaal- en schelpdieren gefrituurd in licht beslag. Het derde gerecht (il terzo?) was een bord met daarop linguine met frutti di mare. Geweldig.

Wie overigens een leuke locatie zoekt om te overnachten en geen zin in een hotel heeft kan uitstekend terecht bij Casa Vacanze Catania, dat voor niet te veel geld prima appartementen verhuurt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *